Η φιλοσοφία της μελισσοαγκαλιάς μας

Η Μέλισσα είναι ένα κοινωνικό έντομο που ζει σε πολυάριθμες καλά οργανωμένες κοινωνίες, τα Μελίσσια.

Οι Μέλισσες πριν χρόνια ζούσαν σε φωλιές που τις προστάτευαν από τον αέρα και τη βροχή. Η Μαρία-Μέλισσα όμως δημιούργησε την πρώτη κυψέλη στην οδό Σπιναλόγκας 19 το 1993.

Εκεί ξεκίνησαν να στεγάζουν στον πληθυσμό τους, μελίσσια διαφόρων ηλικιών. Στο εσωτερικό της κυψέλης οι Μέλισσες χτίζουν κηρήθρες, κάθε κηρήθρα αποτελείται από πολυάριθμα ευάερα - ευήλια εξαγωνικά εργονομικά κελιά, όπου κάθε Μέλισσα αφήνει το μέλι που έχει αποκομίσει.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, οι μέλισσες το περνούν σε δραστηριότητες μέσα στη φωλιά τους και κάποιες άλλες δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στο εξωτερικό περιβάλλον.

Στις Μέλισσες αρέσει ο καταγάλανος ουρανός, τα όνειρα και τα ταξίδια.

Έτσι κάθε λουλουδοδασκάλα που διάλεξε για να προσφέρει το νέκταρ της σε γόνους-προνύμφες και νύμφες, σκορπά απλόχερα Αγάπη - Στοργή - Αξίες - Φαντασία - Σεβασμό - Παιχνίδι - Γνώση - Έκφραση - Γέλιο - Συνεργασία και Ερεθίσματα για να δημιουργηθεί μια Μέλισσα με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, έτοιμη να πετάξει ψηλά ν’ αδράξει το μπλε του ουρανού, να χαράξει τη δική της μοναδική πορεία πάνω σε τροχιά από ΜΕΛΙ.

Μετά από 17 χρόνια η Μαρία-Μέλισσα και η Μελισσοομάδα έχοντας Μέλι στη καρδιά και πιστεύοντας στα παραμύθια της ζωής δημιούργησαν τη δεύτερη κυψέλη στην οδό Διός 7 Αμμουδάρα.

Βασίλισσα - Εργάτριες και οι Κηφήνες δούλεψαν, ολημερίς κι ολονυχτίς με σύστημα-οργάνωση όπως επιβάλλει ο κόσμος των Μελισσών.

Η Μελισσοχώρα φιλοξενεί Μελίσσια, Βρεφικά, Μεταβρεφικά, Προ-προνηπίου, Προνηπίου και Νηπιαγωγείου.

Οι λέξεις Θεατρικό Παιχνίδι, Οικολογία, Ανακύκλωση, Παιδική Λογοτεχνία, Μουσειακή Αγωγή, Ελεύθερη Άποψη και Κριτική Σκέψη είναι η γύρη της καθημερινότητας των Μελισσών.

Και τα χρόνια ‘γίναν 20 με μέλι ποιοτικό, μέλι που αντέχει στο καιρό, όπως η εμπιστοσύνη χιλιάδων γονιών που μας πίστεψαν και τραγούδησαν μαζί μας, το συνεχόμενο - επαναλαμβανόμενο βουητό της μαμάς Μέλισσας. Τον Σεπτέμβρη του 2013 η Τρίτη Κυψέλη «Βρεφικό Σχολείο» είναι πραγματικότητα, με χώρους που πρωτοπορούν σε λειτουργικότητα, παιδαγωγική διαδικασία και αντίληψη. Στεγάζεται στον 1ο όροφο της Διός 7 στην Αμμουδάρα.

Η Μελισσοαγκαλιά 31 χρόνια μετά, σφύζει από καλοσύνη - χαμόγελα και αγάπες, είναι λέξεις μικρές μα μεγάλες συνάμα που έχουν ανάγκη τα μικρά πουλιά που μόλις μαθαίνουν να στηρίζονται και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα... ίσα... ίσα που πεταρίζουν.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

Θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυψέλη μας ώστε να μας δείτε που στεγαζόμαστε ???
Ελάτε να μας επισκεφθείτε σήμερα!

Η εκπαίδευση των μελισσών

Βρεφικό / Νηπιακό

Σώμα κίνηση και υγεία
Κοινωνική και πολιτιστική ζωή
Γλώσσες, γραπτός πολιτισμός και μέσα
Καλλιτεχνική δημιουργικότητα
Θεατρική έκφραση
Μουσική
Βασικές εμπειρίες στα μαθηματικά
Φυσικές επιστήμες και τεχνολογία

Προνηπιαγωγείο / Νηπιαγωγείο

Γλώσσα
Μαθηματικά
Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη
Τέχνες
Τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)
Φυσικές επιστήμες
Βασικές εμπειρίες στα μαθηματικά